Frasinul este un arbore ce poate creste pana la aproximativ 40 de metri. Prefera platourile calcaroase, asa ca il poti intalni destul de des in zonele de campie si in zonele deluroase. Face fata atat exceselor de apa, cat si zonelor secetoase.

Lemnul de frasin este un lemn lucios, tare si greu, foarte cautat pentru culoarea, rezistenta si elasticitatea sa, proprietati datorita carora are multiple intrebuintari. Este un lemn pretios pentru lucru, cu fibre fine si lungi, cu o textura deosebit de frumoasa, cu care se poate lucra foarte usor. Poate fi lustruit cu usurinta. Se comporta foarte bine lacuit si baituit. Din aceasta cauza a fost des intrebuintat la decorarea vagoanelor de tren, a tramvaielor si a autoturismelor.

Lemnul tanar de frasin are culoarea alb-galbuie. La arborii batrani culoarea este rosiatica-bruna.

In cazul in care este necesar un material elastic, acest tip de lemn, pe langa cel de fag,  este cel mai potrivit. Este lemnul foarte bine utilizat in domeniul productiei de forme indoite, datorita elasticitatii sale.

Este ideal pentru fabricarea obiectelor de echipament sportiv, in special a acelora care necesita rezistenta si flexibilitate. In trecut era folosit la fabricarea schiurilor si a rachetelor de tenis, iar in prezent se foloseste la fabricarea vaslelor, bate de baseball, crose de hockey, tacuri de biliard, arcuri si sageti, sanii pentru curse de caini, mobilier de interior si exterior, podele, parchet, manere de scule, si multe alte asemenea intrebuintari, in care lemnul de frasin este sinonim cu calitatea, indemanarea si traditia.

  • Produse realizate din lemn de Frasin: