Cum lucram/ De ce Log & Sprinter

„Log&Splinter” a pornit la drum din dragostea pentru frumos, din pasiunea pentru lemn si din placerea de a inova. Lucram doar lemn natural, prelucrat manual, in mod evident, cu scopul de a obtine obiecte autentice, fara indoiala.

De aceea, principala materie prima, lemnul, este de fiecare data ales cu grija de la furnizori recunoscuti, astfel incat sa fie de cea mai buna calitate, urmarind natura intrinseca a texturii lemnului si distributia fibrelor.

Grija fata de resursele naturale este o preocupare permanenta si in acest sens ne asiguram ca toate materialele livrate sunt insotite de documente justificative si de calitate, care sa ateste faptul ca acestea provin surse autorizate.

Scandura bruta, netivita incepe lungul drum al prelucrarii manuale cu debitarea minutioasa, care sa transmita produsului final amprenta de unicitate, dar care sa si permita, in acelasi timp, o utilizare eficienta a lemnului.

De acum calatoria continua cu pregatirea atenta a tuturor reperelor si ansamblarea partilor componente, numai dupa ce acestea au trecut cu brio evaluarile calitative, impuse de normele interne.

Partea finala a calatoriei lemnului de la stadiul de scandura la cel de produs este finisarea. Aceasta se face cu uleiuri naturale, speciale si ecologice, pentru o protectie superioara, care aduce obiectului totodata, un farmec aparte.